به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از روابط عمومي شركت IOEC، عرشه فاز 19 ميدان گازي پارس جنوبي پس از اتمام عمليات ساخت در يارد خرمشهر كه با سپري كردن مراحل دشوار نصب به دليل بدي آب و هوا نزديك به دو هفته به طول انجاميد؛ نهايتا در ساعت16 روز دوشنبه 25 آبانماه بر روي جكت مورد نظر خود در آبهاي خليج هميشگي فارس قرار گرفت.
نخستين عرشه فاز 19 پارس جنوبي به وزن 2700 تن، نخستين سكوي پروژههاي معروف به 35 ماهه است که در مدت سه سال گذشته در يارد شرکت مهندسي و ساخت تاسيسات دريايي ايران در خرمشهر ساخته شده است و عمليات بارگيري و مهاربندي اين سکو بر روي بارج حامل آن انجام گرفته است.
گفتني است، اين سکو ظرفيت فراورش بالغ بر يك ميليارد فوت مکعب گاز طبيعي را داراست كه با بهره برداري از چاه هاي سکوي فاز C19 در بهار سال 9۵ ، اين سکو ظرفيت فرآورش يک ميليارد فوت مکعب گاز طبيعي (گاز توليدي سکوي SPD2 و فاز 19) را خواهد داشت.
استارتاپ سكوي فاز 17 ،افتخاري ديگر براي افزايش توليد كشور
متخصصان بزرگترين شركت فراساحلي كشور عمليات استارتاپ سكوي فاز 17 اين ميدان مشترك (كه از بهمن ماه سال گذشته آماده راه اندازي بود) پس از آماده شدن پالايشگاه براي دريافت گاز از دريا نيز به عنوان يكي از دستاوردهاي اصلي اين شركت در آبان ماه سال جاري با موفقيت به انجام رساندند.
براساس اين گزارش، ظرفيت طراحي اين سكو، توليد بيش از 500 ميليون فوت مكعب است؛ لذا براساس قرارداد، ميبايست 21 روز از مجموع 28 روز توليد از سكوي فاز 17، ظرفيت توليدي آن به بيش از 500 ميليون فوت مكعب برسد و ثابت گردد.
مجري فازهاي 17 و 18 پارس جنوبي در شركت نفت و گاز پارس نيز از آغاز توليد گاز در فاز 17 پارس جنوبي خبر داده و گفته بود: هم اکنون توليد گاز ايران روزانه 10 ميليون مترمکعب از ميدان مشترک با قطر افزايش يافته است.
حسن بويري درباره آخرين وضعيت توليد زودهنگام گاز طبيعي در طرح توسعه فاز 17 و 18 پارس جنوبي نيز، گفت: با انجام عمليات تکميلي حفاري و راه اندازي اولين سکوي دريايي در آب هاي خليج فارس، توليد گاز اين سکو با ظرفيت روزانه 10 ميليون متر مکعب آغاز شده است. براساس برنامه ريزي هاي انجام شده در مدت 10 روز آتي به ظرفيت توليد 15 ميليون مترمكعب خواهد رسيد.
براساس اين گزارش، هم اكنون مراحل انتقال گاز استحصالي اين فاز به بخش خشکي آغاز شده است که با اجراي عمليات جداسازي ميعانات گازي، رطوبت گيري و شيرين سازي، گاز توليدي پالايشگاه جهت تامين مصارف داخلي به خط لوله هفتم سراسري گاز کشور منتقل خواهد شد.
گفتني است، سکوي A 17 پارس جنوبي با توجه به فرارسيدن فصل سرما و نياز فوري کشور به سوخت زمستاني و در راستاي تامين تقاضاي بخش خانگي و تجاري و تاسيسات صنعتي مورد راه اندازي قرار گرفته است.